Itt a fánk szezon!:)
Mi is neki álltunk a szalagos fánknak. De nem álltunk meg a sütésnél, kicsit felturboztuk a fánkokat. Csokiba mártottuk és minden féle színes szépséggel díszítgettük őket.
Biztos tudjátok, hogy a fánk az egyik legkényesebb kelt tészta. Egyik legfontosabb, hogy minden hozzávaló, a gyúródeszka, sőt még a konyharuha is LANGYOS, szoba-hőmérsékletű legyen. A konyhában sehol ne legyen huzat, mert megfázik a fánk és lyukas lesz a közepe.
Összegyűjtöttünk néhány apró tippet, hogy lehet tökéletes a szalagos fánk:
- a fánkszaggatót ne lisztezzük szaggatáskor, mert akkor nem lesz szalagos
- ne kelesszük túl sokáig a kiszaggatott fánkot, mert ha nagyon megkel, szintén nem lesz szalagos
- a fánkot ujjnyi középforró olajba süssük, úgy hogy csak az egyik felét érje az olaj
- sütéskor mindig az a fele legyen felül, ami keléskor alul volt
- az első oldal sütésekor mindig legyen fedő az edényen, miután megfordítottuk már nem szükséges
- fontos, hogy egyszerre annyi fánkot süssünk, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett, ne érjenek egymáshoz
Jó sütést kívánok:)