Kapcsolatfelvételi űrlap

Briós


Hozzávalók:



Elkészítés:

Minden hozzávalót dagasztógépbe teszünk és 14 perces programra rakjuk (Ha időnk engedi, kétszer is le lehet futtatni, mert annál finomabb lesz). Miközben dolgozik a gép érdemes fakanállal kicsit összedolgozni az alapanyagokat, hogy könnyebben összeálljon a tészta.

Ha nem dagasztógéppel akartok dolgozni, kézzel is össze lehet dolgozni. Utána 1 órán át kelni hagyjuk a tészát meleg helyen. Akkor kelt meg jól a tészta, ha szépen, hálósan elválik a táltól, mint egy pókháló.

Miután lejárt a program, illetve jól összegyúrtuk és kelni hagytuk, újra átgyúrjuk a tésztát és 12 db-ra osztjuk. Kb. 40 cm hosszú hurkaformát sodrunk belőle és szépen, szorosan, briós formára feltekerjük őket.

Konyharuhával letakarva megint kelesztjük a briósokat fél órán keresztül langyos-meleg helyen, majd tojásfehérjével megkenjük, kristály-, vagy jégcukorral megszórjuk a tetejét és 180 fokos sütőben 20 percig aranybarnára sütjük.

Jó sütizést!:)

Ágiiiiii

Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply