Kapcsolatfelvételi űrlap

Mascarpones áfonyás kuglóf

Szeretek kuglófokat csinálni, mert egyszerű, hamar megvan, de olyan szép, fotóznivaló a formája:)
Most egy mascarponés áfonyás kuglóf receptet hoztam Nektek.
Ajánlom mindenkinek, aki szintén szeret gyorsan valami szépet csinálni:)

A kuglóf hozzávalói: 
Búzaliszt helyett, ha tudtok inkább használjatok teljes kiőrlésű, vagy a tönköly lisztet.


Elkészítése:

Nagyon egyszerű az elkészítése: a vajat (amelynek nem muszáj laktózmentesnek lennie) először magában, majd a cukorral krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk sorban a többi hozzávalót: a mascarponét, a tojásokat, a lisztet és a szódabikarbónát és a vaníliát.

Az áfonyát, amelyet bármilyen gyümölccsel, vagy csoki darabokkal helyettesíthetünk, alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd megszórjuk egy kis liszttel és belekeverjük a masszába. Erre azért van szükség, hogy ne menjen le a massza aljára a gyümölcs.
A masszát kuglóf formába töltjük.

Szerintem érdemes szilikon kuglóf formát használni, mert így valószínűbb, hogy nem ragad bele a tészta, bár soha nem lehet tudni:)

Arra érdemes még figyelni, hogy mielőtt betesszük a sütőbe a masszát, érdemes jól letörölni a kuglóf formát, ha esetleg valahol maszatos lett, mert miután megsült sokkal nehezebb elmosogatni.

Ha minden meg van 170 fokon 45 percig aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt érdemes a tálat, amire kifordítjuk a kuglófot kicsit becukrozni, hogy ne ragadjon oda.


 Jó étvágyat kívánok!


Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply