Kapcsolatfelvételi űrlap

Sacher torta Ágiiiiii módra



Az ízén kivül az tetszik a sacher tortában, hogy semmi extra hozzávaló nem kell hozzá és leszámítva az 1 órás sülését, hamar meg van, cserébe nagyon finom:)


Legelőször gőz felett megolvasztjuk a csokit, majd amikor teljesen felolvadt kicsit félretesszük.

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. Mivel sok tojás van benne ne ijedjetek meg sok idő lesz, ameddig kemény lesz. Ha álló mixerrel dolgoztok, akkor érdemes menet közben, felemelni a lapátokat, hogy a tetején is érje a habot. Ezt még akkor is érdemes megcsinálni ha KitchenAid-del dolgoztok. Miután kemény hab lett, kicsit ezt is félretesszük.

A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral. Amikor szép, fehér habos már, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Mivel a fehérjét felvertük már, de egyesével kell hozzáadni a masszához ezért én úgy szoktam csinálni hogy, a sárgákat héjastul visszarakom a tartóba, majd amikor kell egyszerűen ki tudom venni.
Szóval egyesével hozzáadtuk a sárgákat és így is keverjük még egy kicsit. Majd óvatosan hozzákeverjük a már kicsit kihűlt olvasztott csokit és kézi habverővel összekeverjük.


Majd nagyon óvatosan hozzákeverjük a kemény tojásfehérjét is.


Végül kis részletekben hozzáadjuk a lisztet és a reszelt mandulát. A reszelt mandulát, ahogy beleteszem, kicsit összetöröm a kezemmel, hogy homogénebb legyen a tészta.


Miután rendesen elkeverjük a masszát 22cm-es tortaformába töltjük és 170 fokon, LÉGKEVERÉS NÉLKÜL 1 órán keresztük megsütjük.

Miután megsült és kicsit kihűlt a tészta, ketté vágjuk és így is hagyjuk hűlni. Miután teljesen kihűlt megkenjük a két piskóta között baracklekvárral, majd egymásra tesszük a lapokat, végül a külsejét is megkenjük.


Egy kicsit hagyjuk állni, majd megolvasztunk körülbelül 140 g étcsokit, teszünk bele 3-4 evőkanál olajat és nyakon öntjük a tortát. Szerintem a leggyorsabb és leghatékonyabb módszer, hogy ha rácsra tesszük a tortát, mert így le tud csöpögni és a lefolyó csokit is vissza tudjuk rakni a torta tetejére.
Amikor szárad a torta érdemes levenni a rácsról, mert rá fog ragadni és akkor könnyen betörik a máz.

Tetszőleges módon díszíthetjük. Én a következőt választottam:
15 dkg vajat, 3-4 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál holland kakaóval habosra keverem, habzsákba töltöm és Wilton 1 M fejjel kis pöttyöket rakok a szélére, középre pedig egy rózsaformát. Illetve ezüst golyókkal lehet még díszítgetni:)

Jó sütést Nektek:) 

Total comment

Author

Unknown

0   megjegyzés

Cancel Reply