Kapcsolatfelvételi űrlap

Trüffel torta

Egyik legfinomabb és legdekoratívabb torta szerintem a trüffel torta. Iszonyú sok csoki van benne, de még sem annyira tömény, mint ahogy első ránézésre gondolnánk. Csoki őrülteknek kötelező:) 




Először, ahogy általában a krémes sütiknél, érdemes a krémmel kezdeni, mert annak idő kell ameddig kihűl. A két krémet ugyanúgy kell csinálni, csak a golyós krémhez, hozzá adunk majd a végén egy kis vajat . A tejszínt a csokival felforraljuk, majd a golyósnál kézi habverővel hozzákeverjük a vajat és a vaníliaaromát. Addig keverjük, ameddig teljesen el nem olvad a vaj is. Mindkét masszát egy-egy jénai tálba tesszük és 1-2 órára mélyhűtőbe tesszük.

Ameddig hűlnek a krémek, elkészítjük a piskótát.  A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor 1/3-val, a sárgáját pedig kikeverjük a vajjal, majd a maradék cukorral.  Fokozatosan hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. A végén nagyon óvatosan spatulával összekeverjük a felvert tojásfehérjével.

A masszát egy 22cm-es tortaformára töltjük, amelynek az aljába sütőpapírt teszünk, és 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük.

Miután kicsit kihűlt a piskóta, kettévágjuk és így is hűlni hagyjuk. Fontos, hogy csak a teljesen kihűlt piskótát szabad elkezdeni tölteni a krémmel, különben megolvad a krém és elfolyik.
Miután teljesen kihűlt a piskóta a szintén kihűlt krémmel megtöltjük, úgy hogy maradjon, annyi krémünk, hogy kívülről is be tudjuk vonni. Ennél a tortánál is érdemes használni a szokásos trükköt, fordítsuk meg, hogy az alja legyen a teteje, hogy szép sima legyen, ne guruljanak le róla később a golyók.

A golyókat úgy tudjuk a legkönnyebben megcsinálni, hogy kiskanállal kiveszünk egy kis masszát, amit nagyon gyorsan a kezünkkel golyó formára gyúrjuk. Azért kell gyorsan, mert ha sokáig tartjuk a kezünkben, akkor meg fog olvadni. Végül reszelt mandulába, dióba, kakaóporba, porcukorba, csokidarába, vagy amibe szeretnénk forgatjuk. Ha rajta van már a bevonat, akkor még egy kicsit tudjuk formálni, hogy szép kerek legyen, ilyenkor már nem tapad annyira a kezünkhöz.

A golyókat a torta tetejére helyezzük, és ha még szeretnénk díszíteni a tortát, akkor mondjuk reszelt mandulával bevonhatjuk a szélét.

Vannak, akik nagyon nem szeretnek trüffel golyót csinálni, mert tény, hogy nagyon ragad a csoki és mindenünk olyan lesz. Aprólékos munka, nem tagadom, de az eredmény biztos nagy siker lesz:)

 Jó sütést Nektek:) 

Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply