Kapcsolatfelvételi űrlap

Tejszínes sonkás durum tészta

Nagyon szeretjük a tésztákat, ezért ez az egyik kedvenc kajánk:) 
Ezt a receptet mi fejlesztettük ki, szerintem egy nagyon jó kis alaprecept:) 


Két dolog miatt szeretem ezt a receptet. Egyrészt nem kell hozzá semmilyen extra alapanyag, általában ezek azok, amik mindig vannak itthon. A másik, hogy mindent ki tudunk cserélni egy kicsit egészségesebbre és akkor máris "gond" nélkül ehetjük:) Ha próbálsz kicsit egészségesebben táplálkozni, akkor érdemes durum vagy például kukoricából készült gluténmentes tésztát használni. A hagyományos főzőtejszínt pedig le lehet cserélni például zabtejszínre:) 


A tészta nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, nem kell hozzá konyhatündérnek lenni:) Szóval először is, felteszünk egy közepes méretű lábasba vizet forrni. A lábasba annyi vizet érdemes tenni, amiről feltételezzük, hogy ellepi majd az összes nyers tésztát. Amikor még nem forr a víz, de már melegszik, akkor hozzáteszünk körülbelül 1 evőkanál sót, de ízlés kérdése ki mennyire szereti sósan. Nyilván ha az egészséget tartjuk szem előtt, akkor minél kevesebbet érdemes használni. A só mellé 2 teáskanál olívaolajat is tegyünk a vízbe. Amikor felforrt a víz tegyük bele a tésztát és főzzük addig, ameddig kellően puha nem lesz. Általában 8-10 perc alatt megfő, de ez tészta függő is. Érdemes kivenni egy darabot és kóstolni jó-e már. (Ha túlfőzöm a tésztát, az a baj. De ha kicsit nyers a közepe, az a baj:))
A tésztát leszűrjük és hideg vízzel lemossuk, félre tesszük.


Ameddig kicsit szikkad, megcsináljuk a tészta többi részét. Általában egy nagy WOK edényt szoktam használni, hogy kényelmesen beleférjen a tészta. A sonkát és a fokhagymát felkockázzuk, majd a saját zsírjában, vagy egy csepp olívaolajban megpirítjuk a WOK-ban. Amikor már pirul ráteszünk egy kis lisztet. Majd egyszerűen ráöntjük a tejszínt. Én ilyenkor szoktam fűszerezni. Mehet bele a só, fokhagymasó, vegeta és a bazsalikom. Ezeken kívül bármilyen más fűszert hozzáadhattok, amit szerettek. A tejszínes masszát felmelegítjük, de figyeljetek rá, hogy ne forrjon, mert akkor becsomósodik a tejszín. Amikor már kezd kicsit besűrűsödni a tejszín érdemes beledugni egy tésztát. Ha a tejszínes massza annyira sűrű, hogy rajta marad, akkor az összes tésztát beleönthetjük. Jól összekeverjük és az egészet még egy pár percig melegítjük, kevergetjük. Arra vigyázzatok, hogy ne égjen le az aljára, bár a nagypapámnak az oda kozmált tészta volt a kedvence:)

Sajtot reszelünk rá és azzal tálaljuk:)

Azt szeretem még ebben a receptben, hogy bármit bele lehet tenni, amit éppen megkívánunk. Tojást, kukoricát, tonhalat, bármit:)

Lehet nem szakszerűen csinálom, nem vagyok szakács, de nekem ezzel a módszerrel nagyon finom tészta "született":) Jóétvágyat hozzá:)




Total comment

Author

Unknown

0   megjegyzés

Cancel Reply