Kapcsolatfelvételi űrlap

Tejberizs

Néha a legegyszerűbb ételek elkészítése előtt jön rá az ember, hogy pont ezeknek a receptjét nem ismeri. Pont ezért arra gondoltam, hogy most egy nagyon egyszerű, de sokak kedvencének a receptjét hozom el Nektek.



Mindig nagyon szerettem a tejberizst. Általános iskolában, amikor menzás voltam ez volt az egyik kedvencem a zöldborsó főzelék mellett:)

Szóval íme a recept. Természetesen nem muszáj mandulatejjel és nyírfacukorral csinálnotok. Használhattok rendes tejet és cukrot.


Az elkészítésében nincs semmi bonyolult, csak kicsit időigényes. A rizst felöntjük a vízzel és addig melegítjük ameddig teljesen beissza a vizet. Amikor felvette az összes vizet, hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Néhány recept szokott írni egy kis vajat, de szerintem ez elhagyható, de ízlés kérdése.

Persze elhagyhatatlan a tetejéről a kakaópor!:)) Egy kis gyümölccsel még jobban fel lehet dobni, az alapon nagyon finom kis nasit:)


Jó étvágyat hozzá:) 

Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply