Nagyon gyorsan elkészíthető, igaz egy kicsit sok időbe telik, ameddig kigolyózzuk a masszát és több adagban megsütjük 10-12 perc alatt, de nem olyan nagyon vészes:) De ha valaki nem szeretné ezzel húzni az időt, akkor egyszerűen bele lehet önteni egy tepsibe:)
Viszont ha golyóztok, akkor érdemes nem csak kanállal csinálni, mert ha levegős a massza, akkor a kész sütinél is kicsit lyukacsos lesz, amit én annyira nem szeretek, ezért szerintem megéri kicsit több időt ráfordítani.
Viszont ha golyóztok, akkor érdemes nem csak kanállal csinálni, mert ha levegős a massza, akkor a kész sütinél is kicsit lyukacsos lesz, amit én annyira nem szeretek, ezért szerintem megéri kicsit több időt ráfordítani.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. Majd a sárgákat a cukorral habosra keverjük. Amikor már elég habosnak látszik, akkor hozzáadjuk a megolvasztott vajat és a száraz hozzávalókat. Fontos, hogy innentől fakanállal keverjük a masszát. Ha már viszonylag homogén masszát kapunk, hozzáadjuk a kemény tojásfehérjét, és nagyon nagyon óvatosan összekeverjük.
Amikor minden benne van, tehetünk bele még egy kis tetszőleges gyümölcsöt (például meggyet vagy áfonyát) vagy csoki cseppet.
Amikor minden benne van, tehetünk bele még egy kis tetszőleges gyümölcsöt (például meggyet vagy áfonyát) vagy csoki cseppet.
Kis golyókat formálunk a masszából és 3x3 darabot ráteszünk egy sütőpapíros tepsire és 150 fokon 10-12 perc alatt megsütjük őket.
Ha te is csokimániásak vagytok, akkor bele márthatjátok a sütik alját olvasztott étolajos csokiba:)
Jó sütést:)