Kapcsolatfelvételi űrlap

Oregános pizza tésztaalap

Nagyon szeretjük a pizzát, ezért örültem, amikor rátaláltam erre a tökéletesnek mondható pizza tészta receptre:)


Hozzávalók: 

1 kg liszt 
2 csomag instant élesztő 
6 dl víz 
6 evőkanál olívaolaj 
4 evőkanál oregánó
4 evőkanál só  
1 teáskanál kristálycukor

Ez a pizza alap gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Fontos tudni, hogy mint a legtöbb kelt tésztánál, most is langyosnak kell lennie a lisztnek és a víznek is. 

Tehát a LANGYOS lisztet összekeverjük a száraz hozzávalókkal (só, oregánó, ízlés szerint persze tehettek hozzá még bármilyen más fűszert is.)
Az élesztőt lassú fokozaton összekeverjük a langyos vízzel, az olajjal és a cukorral. Lassan hozzáadjuk a lisztes keveréket. Innentől már dagasztó fejes kézi mixerrel dolgozunk tovább. 6-7 perc alatt hólyagosra dagasztjuk a keverőgéppel, majd egy kicsit kézzel is átgyúrjuk. 
Egy nagyobb tál alját kiolajozzuk vagy kilisztezzük, majd 45-60 perc alatt meleg helyen duplájára dagasztjuk. 
Pihentetés után még egyszer átgyúrjuk, majd 1cm vastagra kinyújtjuk. Enyhén kiolajozott tepsibe tesszük és tetszőleges feltéttel megszórjuk, majd 200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. 


Jó étvágyat hozzá:) 

Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply