Kapcsolatfelvételi űrlap

Sajtos pogácsa teljes kiőrlésű rozslisztből, zabpehelylisztből és tönkölylisztből kókuszolajjal

Nagyon sokan kértétek a sajtos pogim receptjét. Ezért nem is húzom az időt, íme a receptje:)Az "egészséges pogi" elkészítése nagyon egyszerű, bár a sok pihentetés miatt kicsi időigényes, szóval ha neki álltok érdemes rászánni legalább egy délelőttöt, vagy délutánt.
Tehát a hozzávalókat egyszerűen összegyúrjuk. A nagymamám mindig úgy csinálja, hogy a száraz hozzávalókból kis vulkán alakot formál és így adja hozzá a folyékony hozzávalókat.  Szerintem érdemes ezt a módszert használnotok:) Miután összeállt a tészta, kilisztezünk egy tálat és beletesszük a tésztánkat, lefóliázzuk és fél órára betesszük a hűtőbe.


Fél óra után kivesszük és meghajtogatjuk. Egy sima és egy dupla hajtást csinálunk. Ezt nem muszáj megcsinálni, de én ajánlom, mert akkor sokkal sokkal finomabb lesz. (Sajnos a hajtogatásról most nem tudtam képet csinálni, de ha minden igaz jövő hétvégén már fogok tudni hajtogatásos képeket mutatni nektek:))

Szóval behajtogatjuk (hogyha akarjuk), utána megint visszatesszük a hűtőbe és fél óra múlva ugyanígy kivesszük, behajtogatjuk. Megint vissza a hűtőbe, majd megint fél óra múlva kivesszük, de most már nincs hajtogatás, hanem kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk és kicsit lisztes (tetszőleges méretű) szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogikat megkenjük sós tojásfehérjével (ami megmaradt a tésztából) és tetszés szerint megszórjuk sajttal, szezámmaggal, tökmaggal vagy bármilyen maggal, amit szerettek:)

Sütőpapíros tepsire tesszük és betesszük őket a sütőbe 100 fokra kelni 5 percig. Utána felkapcsoljuk a sütőt 150 fokra és kb. 12 percig sütjük őket, ameddig arany barnák nem lesznek a kis pogik.

Most jön a pogi sütés legnehezebb részre. Meg kell várni, ameddig kihűlnek és csak utána enni a frissensült pogikból:)


Jó pogizást:)

Ágiiiiii


Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply