Kapcsolatfelvételi űrlap

Fehér csokis kókuszgolyó

Számomra egy sütinél az egyik legfontosabb szempont az íze mellett, hogy mutatós, fotózni való legyen. Ezért tetszik nagyon a kókuszgolyónak ez a fehér csokis változata:) Az elkészítési ideje nem tart sokkal tovább, mint a hagyományos golyóé, de szerintem a két végeredményt össze se lehet hasonlítani:)

A kókuszgolyóhoz a hozzávalókat  egyszerűen összegyúrjuk. Természetesen nem csak baracklekvárt használhatok, bármilyen lekvár jó, amit szerettek vagy ami van otthon.
A kész masszából kimérünk 20 grammot és golyó formát gyúrunk belőle. Azért fontos szerintem lemérni a masszát, mert így nagyobb valószínűséggel lesznek ugyanakkorák a golyeszok:)

Miután az összes golyót kigolyóztuk jöhet a fehér csoki. Körülbelül 2 tábla fehér csokit (ajánlom, hogy Milka csokit használjatok, ha tudtok, mert annak a legjobb az íze szerintem:) óvatosan olvasszatok meg mikróban. A mikro teljesítményét vegyétek le közepes szintre és 20 másodpercenként állítsátok le és kevergessétek meg. Ha nem szerettek, vagy mertek mikróban csokit olvasztani nyugodtan használjátok a gőz feletti megoldást.

Miután megolvasztottuk a csokit tegyünk hozzá 1-1,5 evőkanál étolajat. Fontos, hogy kizárólag étolaj jó, olíva nem, mert attól nem olvad vissza olyan szépen a csoki. Az olajtól lazább, folyósabb, fényesebb lesz a fehér csoki.Ha minden meg van a golyeszokat egyszerűen bökjétek fel egy saslik pálcikára (vagy mártóvillára ha esetleg van olyanotok) és forgassátok bele a csokiba.

Most jön a süti egyetlen trükkje. A becsokizott golyókat nagyon óvatosan SÜTŐPAPÍRRA tegyétek. Így nem fog oda ragadni semmihez száradás közben és nem fog betörni miután megszáradt, hanem egyszerűen le tudjátok venni. Ha színes szórókával akarjátok díszíteni, akkor azt közvetlen azután tegyétek meg, ahogy leraktátok a papírra, mert nagyon gyorsan szárad a csoki és később már nem fog beleragadni.

Fontos, hogy várjátok meg, ameddig teljesen megszárad a csoki és csak akkor fogjátok meg a golyókat. Miután megszáradtak, óvatosan vegyétek le őket a papírról, ha kell akkor nyugodtan nyúljatok alá késsel és tegyétek be őket kicsi bonbonos papírba és máris kész a fehér csokis kókuszgolyó:)


Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply