Kapcsolatfelvételi űrlap

Glutén- és laktózmentes sonkás tejszínes tészta

Többen kértétek a "mentes" tészta receptjét. Szóval gyorsan meg is írtam:)

Az elkészítése kicsit sem bonyolultabb, mint a másik tejszínes tésztámé, most az alapanyagokon van a hangsúly.
Általában a beszerzés jelent problémát, egyrészt nem mindenhol lehet kapni gluténmentes tésztát és, ha találunk is, akkor sajnos háromszoros árat kell fizetni érte, mint a búzalisztesért.



Hozzávalók: 

2 csomag gluténmentes tészta (1 csomag 300g)
0,5 liter laktózmentes főzőtejszín 
1 csomag glutén-és laktózmentes felvágott 
1-2 evőkanál gluténmentes liszt
bazsalikom 
fokhagymasó 
só vagy vegeta 

A gluténmentes tésztákat a Metroban szoktam venni, illetve különböző bioboltokban. A laktózmentes tejszínt szinte bármelyik boltban lehet venni. A glutén- és laktózmentes sonkát személy szerint eddig csak az Aldiban láttam.

Az árakat is fontos szerintem megemlíteni ennél a receptjét. A két csomag tésztáért 800 forintot, a tejszínért 660-at és a felvágottért pedig 600 forint fizettem. Összeszámolva sajnos nem kevés, de 2 étkezésre talán elég lesz:)


Ha sikeresen beszereztünk minden alapanyagot, akkor már nagyon könnyű dolgunk van.

Feltesszük a vízet forrni, majd amikor felforrt beletesszük a tésztát és körülbelül 8 percig közepes fokon megfőzzük.

Felkockázzuk, majd megpirítjuk a sonkát. Tehetünk alá egy kis kókuszzsírt, de ez elhagyható. Majd hozzátesszük az 1-2 evőkanál gluténmentes lisztet (ettől fog kicsit besűrűsődni a tejszín). Amikor már szépen pirul a sonka ráöntjük a tejszínt és keverjük, egészen addig, míg szépen besűrűsődik. Fontos, hogy a főtőtejszínt nem szabad felforralni, mert akkor csomós lesz. Szóval még forrás előtt ízlés szerint fűszerezzük: mi úgy szeretjük, hogy bazsalikomot, fokhagymasót és sót használunk.

Még egy fontos dolog. Az a tapasztalatom, hogy nem jó megoldás összekeverni a tésztát és a szószt, mert a tészta felissza és nagyon száraz lesz már néhány óra múlva is. Úgy szoktunk enni, hogy inkább mindig frissen tesszük rá szószt.

Ha megtaláltuk a megfelelő alapanyagokat, akkor nagyon hamar, max. 30 perc alatt elkészíthető és garantáltan nagyon finom glutén-és laktózmentes sonkás tejszínes tésztát tálalhatunk:)

Jó főzést és vásárlást:) 

Total comment

Author

Unknown

0   megjegyzés

Cancel Reply