Ez egy nagyon egyszerű és gyors muffin recept, ami nem tartalmaz sem fehér lisztet, sem margarint. De ennek ellenére szerintem nagyon
aranyos és természetesen finom sütivel tudjuk meglepni barátaimnak, rokonainkat:)
Az első és legfontosabb az a muffin papír (mi más:)) Amiket most használtam (kicsi sárga, narancssárga és piros papírokat) a DM-ben vettem, (70 darabot
300 forintért). Ha nektek is tetszik, akkor ajánlom mindeképp, mert méretben pont
beleillik a mini muffin sütőformába (legalábbis az enyémbe:)) és minőségre is nagyon jó, mert nem látszik
át sütés után.
Ha meg van a papír, nincs más dolgunk, mint az alábbi hozzávalókat is beszerezni.
Hozzávalók:
50 g teljes kiőrlésű liszt
50 g zabpehely liszt
50 g tönkölyliszt
150 g kókuszzsír
3 darab közepes méretű tojás
120 g nádcukor
1 csomag sütőpor
1 marék fagyasztott erdei gyümölcs keverék
A kókuszzsírt elkeverjük a nádcukorral. Ne lepődjetek meg,
nem lesz olyan az állaga mintha ramat kevernénk kristálycukorral. De azért
amennyire lehet, keverjük össze őket, hogy ne legyen cukorszemcsés a massza.
Amikor már kicsit homogén a massza, adjuk
hozzá a szoba-hőmérsékletű tojásokat egyesével. Fontos, hogy a tojások ne
legyenek hidegek, mert különben ikrás lesz a massza.
Ha a tojásokat is jól elkevertük a zsiradékos masszával,
akkor hozzászitálhatjuk a lisztkeveréket, amelybe már előtte belekevertük a
sütőport. A masszát fakanállal összekeverjük, majd hozzáadjuk a marék erdei
gyümölcsöt. Épp hogy forgassátok bele a gyümölcsöket, ne nagyon kevergessétek a
tésztát, mert összenyomódnak a gyümölcsök.
A gyümölcsös tésztánkat, ami egy kicsit sötétebb a megszokottnál, a lisztek és a nádcukor miatt, háromnegyedig beletöltjük a formába. Ez egy kicsit időigényesebb folyamat, mint a rendes méretű muffinoknál, mert pici a forma és nagyon kicsi massza kell bele, mert különben ki fog folyni.
Ha ezzel meg vagyunk, nincs is más dolgunk,
mint 160 fokon 15-20 perc alatt megsütni őket.
Szerintem dekoratív kis mini muffinok készítettünk, és ha nem mondjuk el, hogy egészséges alapanyagokból készült, nem fog feltűnni még a legnagyobb kritikusoknak sem:)
Jó sütizést:)
Ágiiiiii