Kapcsolatfelvételi űrlap

Erdei gyümölcsös mini muffin


Ez egy nagyon egyszerű és gyors muffin recept, ami nem tartalmaz sem fehér lisztet, sem margarint. De ennek ellenére szerintem nagyon aranyos és természetesen finom sütivel tudjuk meglepni barátaimnak, rokonainkat:)



Az első és legfontosabb az a muffin papír (mi más:))  Amiket most használtam (kicsi sárga, narancssárga és piros papírokat) a DM-ben vettem, (70 darabot 300 forintért). Ha nektek is tetszik, akkor ajánlom mindeképp, mert méretben pont beleillik a mini muffin sütőformába (legalábbis az enyémbe:)) és minőségre is nagyon jó, mert nem látszik át sütés után.


Ha meg van a papír, nincs más dolgunk, mint az alábbi hozzávalókat is beszerezni.

Hozzávalók: 

50 g teljes kiőrlésű liszt
50 g zabpehely liszt
50 g tönkölyliszt
150 g kókuszzsír
3 darab közepes méretű tojás
120 g nádcukor
1 csomag sütőpor
1 marék fagyasztott erdei gyümölcs keverék


A kókuszzsírt elkeverjük a nádcukorral. Ne lepődjetek meg, nem lesz olyan az állaga mintha ramat kevernénk kristálycukorral. De azért amennyire lehet, keverjük össze őket, hogy ne legyen cukorszemcsés a massza. 

Amikor már kicsit homogén a massza, adjuk hozzá a szoba-hőmérsékletű tojásokat egyesével. Fontos, hogy a tojások ne legyenek hidegek, mert különben ikrás lesz a massza.

Ha a tojásokat is jól elkevertük a zsiradékos masszával, akkor hozzászitálhatjuk a lisztkeveréket, amelybe már előtte belekevertük a sütőport. A masszát fakanállal összekeverjük, majd hozzáadjuk a marék erdei gyümölcsöt. Épp hogy forgassátok bele a gyümölcsöket, ne nagyon kevergessétek a tésztát, mert összenyomódnak a gyümölcsök.


A gyümölcsös tésztánkat, ami egy kicsit sötétebb a megszokottnál, a lisztek és a nádcukor miatt, háromnegyedig beletöltjük a formába. Ez egy kicsit időigényesebb folyamat, mint a rendes méretű muffinoknál, mert pici a forma és nagyon kicsi massza kell bele, mert különben ki fog folyni.

Ha ezzel meg vagyunk, nincs is más dolgunk, mint 160 fokon 15-20 perc alatt megsütni őket.


Szerintem dekoratív kis mini muffinok készítettünk, és ha nem mondjuk el, hogy egészséges alapanyagokból készült, nem fog feltűnni még a legnagyobb kritikusoknak sem:)

Jó sütizést:) 

Ágiiiiii


Total comment

Author

Unknown

0   megjegyzés

Cancel Reply