Kapcsolatfelvételi űrlap

Igazi brownie

Minden sütit nagyon szeretek, amit megosztok Veletek, de ez a brownie az egyik legnagyobb kedvencem. Nem csak azért mert nagyon gyorsan meg van, hanem mert ez az "igazi brownie". 

Csoki, csoki, csoki, egy kis csokival. Akárkit kínáltam meg eddig, mindenki rögtön elkérte a receptjét és kizárólag olyanokat hallottam vissza, hogy "rögtön elfogyott" vagy "azóta már háromszor is megcsináltam". :) 



Szóval nem is szaporítom a szót, most veletek is megosztom ennek a hihetetlenül finom brownienak a receptjét:) 


Hozzávalók: 
(egy kb. 21 x 31 tepsihez, nem gáz tepsi, hanem magasabb falú) 

520 g étcsokoládé 
200 g rama
6 darab közepes méretű tojás 
500 g kristálycukor 
4 csomag vaníliás cukor 
280 g liszt 
200 g apróra vágott dió (vagy)
150 g reszelt mandula 
Mondtam, hogy csoki, csoki, csoki, egy "kis" cukorral:)  Ez az adag már a dupla adag, de én már csak ilyen mennyiséget csinálok, mert ha nem fele ennyi adagot csinálok, akkor csinálhatok rögtön még egy tepsivel, mert nem lesz elég:)
Szóval ha eldöntöttétek, hogy mennyire vagytok csoki mániásak, akkor nincs is más dolgotok, mint gőz felett megolvasztani az étcsokit és a ramát. Amikor mind a kettő elolvadt, akkor kicsit félre tesszük hűlni. 
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A már kihűlt csokis masszát összekeverjük a cukros masszával. Majd hozzászitáljuk a lisztet. Jól elkeverjük fakanállal. 

Végül belekeverjük az apróra vágott diót vagy a reszelt mandulát. Ha mind a kettőt szeretitek, akkor mehet bele mind a kettőből 100-100g-ot

Nincs is más dolgunk, mint sütőpapírral kibélelni egy magas falú tepsit és beleönteni a masszát. 


160 fokon 20-25 percig sütjük. Nagyon fontos, hogy ha tűpróbát csináltok, akkor  a tésztának ragadnia kell a tűhőz. Ne süssétek tovább, hanem vegyétek ki és hagyjátok kihűlni. Ahogy visszadermed a csoki és a vaj, gyönyörű szépen fel lehet vágni és vanília fagyival tálalni. 


Személy szerint úgy szoktam csinálni, hogy felvágtam a browniet, 20 másodpercre berakom a mikróba. Utána ráteszek egy kis vanília fagyit, ami a meleg hatására elkezd ráolvadni a sütire. Kívülről nem látszik semmi változás, de belül folyni fog a csoki és iszonyatosan finom a kicsit meleg, folyós csoki a hideg fagyival:) 

Jó sütizést:) 

Ágiiiiii

Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply