Kapcsolatfelvételi űrlap

Sós mandula


Egyik kedvenc nasim a mandula, ezért nagyon megörültem, amikor egyik kedves ismerősömtől kaptunk ajándékba 3-4 kg mandulát, plusz mellé egy nagyon jó ötletet: kicsináljunk otthon sós mandulát.Mindig azt hittem, nagyon nehéz mandulát törni, ezért eddig nem is merült fel bennem, hogy neki álljak törni. De most megpróbáltam rájöttem, hogy milyen könnyű. Szerintem még a diónál is egyszerűbb és gyorsabb.


Szóval! Egyszerűen kaláccsal, vagy fejszével (én úgy csináltam, mert nem találtam a kalapácsot:) megütjük a mandula szélét/élét, amitől rögtön széttörik és máris ki tudjuk venni a héjas mandulát.


A héjas mandulás leforrázzuk forró vízzel és pár percig állni hagyjuk benne, hogy kicsit át tudjon ázni, és könnyebben le tudjunk húzni a héját. Akkor lesz jó, ha megfogjuk a mandulás és érezzünk, hogy nem tapad már rá a héja.
Amikor eleget állt a forró vízben, egyszerűen lehúzzuk róla  a héját, vagy megfogjuk a végénél és simán kinyomjuk, vagy néha kilőjük belőle a mandulát:)

Tepsibe vagy kerámia tálba tesszük és 200 fokon néhány percig (kb. 10 percig) megpirítjuk. Amikor már érezzük a mandula illatát, akkor már jó is lesz.Kivesszük a sütőből, teszünk rá egy csepp olívaolajat és tetszés szerint sót. Én körülbelül egy teáskanálnyit szoktam tenni 2 marék mandulához, de ez ízlés kérdése, ki mennyire szeretné sósra. Kicsit keverjük össze kézzel, nyomkodjuk rá a sót és már kész is vagyunk:)

Jó mandulázást!:) 
Ágiiiiii

Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply