Kapcsolatfelvételi űrlap

Tiramisu

Mivel nagyon szeretem az olasz konyhát, ezért nem meglepő, hogy a tiramisu az egyik kedvenc édességem. Megmondom őszintén ezt a receptet a barátomtól szereztem, mert nálunk ő tiramisu szakértő:) 


Hozzávalók: 

250 g mascarpone 
3 dl fekete kávé 
3 darab közepes méretű tojás 
85 g kristály cukor 
2 csomag baba piskóta 
1 csomag vaníliás cukor 
50 g holland kakaó (a szóráshoz)

Az elkészítése nagyon egyszerű, gyorsan el tudunk vele készülni. Egyedül arra figyeljünk, hogy egy éjszakát érdemes állnia a hűtőben. De akkor sincs nagy baj, ha csak 1 órát tudott pihenni, mert rögtön neki estek. (Nálunk többször is megesett:))



Szóval először szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habosra verjük, a kristály cukor 2/3-val, a sárgáját pedig a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Majd hozzáadjuk a mascarponét. Miután homogén lett a massza, hozzáadjuk a tojáshabot és nagyon óvatosan spatulával összekeverjük, hogy ne törjük össze a habot.

A baba piskótát belemártogatjuk a kávéba, épp annyira hogy kicsit átigya. Ne nagyon áztassátok bele, mert amíg pihen a kész tiramisu, a piskóta úgyis magába szívja a folyadékot.

A kávés baba piskótát elkezdjük szépen sorba lerakni egy tálba, majd ráteszünk egy réteg krémet. Újra baba piskóta, majd újra krém. Egészen addig rakjuk ameddig van krém. Fontos, hogy a tetejére krém kerüljön, amit kakaóporral megszórunk.



Lehet egy nagy tálba is rakni, de ha vendégeket várunk, akkor az is nagyon aranyos és mutatós megoldás, ha kicsi tálakba rakjuk. Így még szebben tudjuk tálalni.

Jó sütizést:)

Ágiiiiii

Total comment

Author

Unknown

0   megjegyzés

Cancel Reply