Kapcsolatfelvételi űrlap

Kókuszos marcarpones golyó

Ezeket a golyókat tavaly karácsonyra készítettük. Mindenki azt hitte róluk - teljes joggal -, hogy egyszerű kókuszgolyók. De amikor megkóstolták őket, akkor jöttek rá, hogy ez több:)


Hozzávalók: 

100 g darált dió vagy mogyoró 
200 g kókuszreszelék 
80 g porcukor 
80 g szoba-hőmérsékletű teavaj 
1 csomag vaníliás cukor 
120 g ét-, vagy tejcsokoládé 
80 g mascarpone 

A diót vagy a mogyorót és a kókuszreszelék felét kicsit megpirítjuk egy serpenyőbe. Ameddig ez hűl, addig habosra keverjük a porcukort a vajjal és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a teljesen kihűlt olajos magvakat.

A csokit mikroban vagy gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a mascarponét. Végül hozzáadjuk a vajas masszához és teljesen elkeverjük benne. A masszát hűtőbe tesszük, hogy formálható állagú legyen.

Amikor visszadermedt a csoki és a vaj, dió nagyságú golyókat gyúrunk és a kókuszreszelék másik felébe meghempergetjük:) Kis kapszlikba rajtuk és tálalásig hideg helyen tároljuk:)

Jó sütizést és boldog karácsonyt:)

Ágiiiiii


Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply