Hozzávalók:
100 g darált dió vagy mogyoró
200 g kókuszreszelék
80 g porcukor
80 g szoba-hőmérsékletű teavaj
1 csomag vaníliás cukor
120 g ét-, vagy tejcsokoládé
80 g mascarpone
A diót vagy a mogyorót és a kókuszreszelék felét kicsit megpirítjuk egy serpenyőbe. Ameddig ez hűl, addig habosra keverjük a porcukort a vajjal és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a teljesen kihűlt olajos magvakat.
A csokit mikroban vagy gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a mascarponét. Végül hozzáadjuk a vajas masszához és teljesen elkeverjük benne. A masszát hűtőbe tesszük, hogy formálható állagú legyen.
Amikor visszadermedt a csoki és a vaj, dió nagyságú golyókat gyúrunk és a kókuszreszelék másik felébe meghempergetjük:) Kis kapszlikba rajtuk és tálalásig hideg helyen tároljuk:)
Jó sütizést és boldog karácsonyt:)
Ágiiiiii