Kapcsolatfelvételi űrlap

Linzer nyalóka

Ezt a receptet már a Nők Lapja desszert megjelenésekor kinéztem és már alig vártam, hogy megcsinálhassam:)

A recept nem teljesen egyezik meg az újságban lévőben, egy kicsit módosítottam rajta, úgy ahogy a családom szereti:)


Hozzávalók: 

200 g rama 
200 g búzaliszt
50 g kukoricaliszt 
50 g porcukor 
2 evőkanál hollandkakaó 
1 citrom leve és héja 
mézeskalács fűszerkeverék 

A puha vajat, a liszteket és a porcukrot összekeverjük egy tálba, kicsit összedolgozzuk, majd kiöntjük a nyújtódeszkára és teljesen összedolgozzuk.
Ketté választjuk a tésztát, az egyikhez hozzáadjuk a hollandkakaót és a mézeskalács fűszerkeveréket, a másikhoz pedig a citrom levét és héját.

Fél óra mind két tésztát hűtőbe tesszük.


Pihentetés után 16 egyenlő részre bontjuk a tésztát, kb 40 g-os darabokra.

Vegyünk egy fehér és egy kakaós tésztát, mind a kettőből  kb. 20 cm-es kígyót gyúrunk, majd nagyon óvatosan összetekerjük. Ez egy kicsit nehéz, mert törik a tészta, de nem lehetetlen:)

Amikor összecsavartuk, nyalóka formát csinálunk. Arra érdemes figyelni, hogy a kampója nagy legyen, mert sütés közben kicsit nő a tészta és ha nem elég nagy az ív, akkor össze fog érni.

Miután felcsavartuk, tegyük át sütőpapíros tepsire és kicsit nyomkodjuk meg a nyalókákat, hogy még jobban összeérjen a két szín.


Légkeverésen 180 fokon 10 perc alatt megsütjük őket:)

Díszítésként a kampókat csokiba is bemárthatjuk:)

Jó sütizést és boldog karácsonyt!:)

Ágiiiiii

Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply