A recept nem teljesen egyezik meg az újságban lévőben, egy kicsit módosítottam rajta, úgy ahogy a családom szereti:)
Hozzávalók:
200 g rama
200 g búzaliszt
50 g kukoricaliszt
50 g porcukor
2 evőkanál hollandkakaó
1 citrom leve és héja
mézeskalács fűszerkeverék
A puha vajat, a liszteket és a porcukrot összekeverjük egy tálba, kicsit összedolgozzuk, majd kiöntjük a nyújtódeszkára és teljesen összedolgozzuk.
Ketté választjuk a tésztát, az egyikhez hozzáadjuk a hollandkakaót és a mézeskalács fűszerkeveréket, a másikhoz pedig a citrom levét és héját.
Fél óra mind két tésztát hűtőbe tesszük.
Pihentetés után 16 egyenlő részre bontjuk a tésztát, kb 40 g-os darabokra.
Vegyünk egy fehér és egy kakaós tésztát, mind a kettőből kb. 20 cm-es kígyót gyúrunk, majd nagyon óvatosan összetekerjük. Ez egy kicsit nehéz, mert törik a tészta, de nem lehetetlen:)
Amikor összecsavartuk, nyalóka formát csinálunk. Arra érdemes figyelni, hogy a kampója nagy legyen, mert sütés közben kicsit nő a tészta és ha nem elég nagy az ív, akkor össze fog érni.
Miután felcsavartuk, tegyük át sütőpapíros tepsire és kicsit nyomkodjuk meg a nyalókákat, hogy még jobban összeérjen a két szín.
Légkeverésen 180 fokon 10 perc alatt megsütjük őket:)
Díszítésként a kampókat csokiba is bemárthatjuk:)
Jó sütizést és boldog karácsonyt!:)
Ágiiiiii