Kapcsolatfelvételi űrlap

Mentes karácsonyi csokis kókuszos torta

Többen kértétek, hogy a karácsonyi süti ötleteim között legyen glutén-, tej és cukormentes süti. Most próbálok eleget tenni minden kívánságnak:)

Most egy gluténmentes, kókusztejből és xilittel készült kókuszos torta receptet mutatok nektek:)



Hozzávalók: (20 cm-es torta formához)

Piskóta 
7 tojás 
70 g kölesliszt 
70 g hajdinaliszt 
15 g hollandkakaó 
130 g xilit 

Krém: 
3 dl kókusztej 
20 g kukorica keményítő 
1 lap zselatin
75 g xilit 
60 g kókuszreszelék 

A piskótához a tojásokat szét választjuk, a fehérjét a cukor 2/3-val géppel habbá verjük, majd sárgákat is habosra keverjük a maradék cukorral. A fehér habot óvatosan, hozzáadjuk a sárgához, keverünk rajta kettőt SPATULÁVAL, majd hozzáadjuk az összekevert lisztes-kakaót és ezt is spatulával elkeverjük. 

A piskótát előmelegített sütőben légkeverésen 150 fokon 20-25 percig sütjük. Majd kitesszük hűlni egy rácsra. 

--
Tipp:


Nagyon nagyon fontos, hogy miután habosra kevertük a tojásokat, többet ne használjunk robotgépet, kizárólag fakanállal vagy spatulával szabad dolgozni, mert egyébként összetörik a tojáshab és nem fog megemelkedni a piskóta sülés közben. 

--

Ameddig sül a piskóta megcsináljuk a krémet. 

Elkészítjük a lapzselatint a hátoldalon lévő leírás alapján: A lapot beáztatjuk pár percig hideg vízbe, majd ha megpuhult, kivesszük és kinyomjuk belőle a vizet. Végül tegyük forró, de nem forrásban lévő vízbe és jól keverjük el. 


A kész zselatint adjuk hozzá a kókusztej kb, feléhez, majd keverjük hozzá a kukorica keményítőt és a xilitet. Miután jól elkevertük hozzá öntjük a maradék tejet, amit előtte egy kicsit meglangyosítunk a mikroban. 

Végül tegyünk a  keveréket egy lábasba és 2-3 percig kevergessük magas lángon, de arra figyeljetek, hogy ne forrjon. Ha minden igaz szépen besűrűsödik, mint a puding. 
Levesszük a tűzről, műanyag edénybe tesszük, hogy gyorsabban kihűljön. Lefóliázzuk és félre tesszük hűlni. 

Amikor kihűlt  a kókuszos pudingunk "kihabosítjuk", majd  hozzáadjuk a kókuszreszeléket. 

A kihűlt piskótánkat megkenjük baracklekvárral, majd a habzsákba töltött kókuszos krémmel tuffokat nyomunk a torta tetejére.
Végül kakaóporral meghintjük a torta tetejét és kész is van a mentes tortánk:) 


Jó sütizést! 

Ágiiiiii




Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply