Most egy gluténmentes, kókusztejből és xilittel készült kókuszos torta receptet mutatok nektek:)
Hozzávalók: (20 cm-es torta formához)
Piskóta
7 tojás
70 g kölesliszt
70 g hajdinaliszt
15 g hollandkakaó
130 g xilit
Krém:
3 dl kókusztej
20 g kukorica keményítő
1 lap zselatin
75 g xilit
60 g kókuszreszelék
A piskótát előmelegített sütőben légkeverésen 150 fokon 20-25 percig sütjük. Majd kitesszük hűlni egy rácsra.
--
Elkészítjük a lapzselatint a hátoldalon lévő leírás alapján: A lapot beáztatjuk pár percig hideg vízbe, majd ha megpuhult, kivesszük és kinyomjuk belőle a vizet. Végül tegyük forró, de nem forrásban lévő vízbe és jól keverjük el.
Tipp:
Ameddig sül a piskóta megcsináljuk a krémet.
Nagyon nagyon fontos, hogy miután habosra kevertük a tojásokat, többet ne használjunk robotgépet, kizárólag fakanállal vagy spatulával szabad dolgozni, mert egyébként összetörik a tojáshab és nem fog megemelkedni a piskóta sülés közben.
--
A kész zselatint adjuk hozzá a kókusztej kb, feléhez, majd keverjük hozzá a kukorica keményítőt és a xilitet. Miután jól elkevertük hozzá öntjük a maradék tejet, amit előtte egy kicsit meglangyosítunk a mikroban.
Végül tegyünk a keveréket egy lábasba és 2-3 percig kevergessük magas lángon, de arra figyeljetek, hogy ne forrjon. Ha minden igaz szépen besűrűsödik, mint a puding.
Levesszük a tűzről, műanyag edénybe tesszük, hogy gyorsabban kihűljön. Lefóliázzuk és félre tesszük hűlni.
Amikor kihűlt a kókuszos pudingunk "kihabosítjuk", majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
A kihűlt piskótánkat megkenjük baracklekvárral, majd a habzsákba töltött kókuszos krémmel tuffokat nyomunk a torta tetejére.
Végül kakaóporral meghintjük a torta tetejét és kész is van a mentes tortánk:)
Jó sütizést!
Ágiiiiii