Kapcsolatfelvételi űrlap

Csokis banános zabpehelylisztes amerikai palacsinta

2015 első receptje, amit megosztok veletek, az kedvenc amerikai palacsintánké, az idei év első édességé, amit sütőttünk:)
Amellett, hogy borzasztó finom, az a legjobb benne, hogy nagyon hamar elkészíthető, nem kell hozzá extra alapanyag és garantált a siker:)



A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük. A keveréshez használhattok kézhabverőt vagy robotgépet is, ami éppen kéznél van.
A zabpehelylisztet keverni szoktam valamilyen másik liszttel, például teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, vagy teljes kiőrlésű búzaliszttel, de használhattok sima búzalisztet is. A nádcukor helyett is használhattok kristálycukrot.

2 banánt felkockázuk és hozzáadjuk a masszához, habverővel kicsit összetörjük, hogy homogénebb legyen a masszánk. A másik két banánt meghagyjuk a tálaláshoz:)

A masszát 20-25 percre lefóliázva hűtőbe tesszük.

Miután pihent a masszánk, kókuszolajban aranybarnára sütjük.

__

Tipp:

Az amerikai palacsinta"titka", hogy az alsó felét, addig kell sütni, ameddig a tetején apró hólyagok nem keletkeznek. Addig ne fordítsátok meg, mert akkor el fog folyni.

Arra is érdemes figyelni, hogy ne legyen túl vastag a tésztánk, mert akkor a fordításnál ki fog "placcsani" a még nyers massza.

Egy palacsinta sütőben kb. 3 darabnak el kell férnie:)

Az amerikai palacsinta lényege, hogy sokkal sokkal sűrűbb a masszája, mint a rendes palacsintának. Ha sütéskor elfolyik a tészta, nyugodtan tegyetek hozzá még egy kis lisztet, hogy sűrűbb legyen:) Szóval először érdemes próbasütést csinálni, hogy megnézzük, jó-e a tészta állaga.
__

A kész palacsintákat banánnal csokimázzal vagy juhar sziruppal tálaljuk:)


Jó palacsinta sütést:)

Ágiiiiii

Total comment

Author

Unknown

1  megjegyzés

De nagyon guszta,olyan regota tervezem kiprobalni,mostmar beutemezem!

Cancel Reply