Sajnos mostanában nincs annyi időm sütni, mint régen és ha esetleg akad pár szabad óra, akkor nem tudom úgy lefényképezni a sütijeimet, mint ahogy szeretném, mert mindig sötét van, nincsenek jó fények. Megmondom őszintén ez egy kicsit fusztrál, mert nekem úgy teljes a sütés, ha meg van a "tökéletes" fénykép, ezért mostanában inkább neki se állok sütni.
De most, hogy lassan érzem a tavasz és a szép fények szelét, kezdek kijönni a barlangomból és újra felveszem a sütő kesztyűt!:)
Következő hétvégén például biztos, hogy gofrit fogok csinálni, mert végre lesz egy szabad hétvégénk.
Előástam a receptet és arra gondoltam, hogy megosztom veletek, hátha Nektek is lesz kedvetek szombat reggel gofrit sütni/enni:)
Igazából nagyon hamar elkészíthető, nem kell hozzá semmi extra alapanyag, csak tojás, cukor, rama, tejföl, liszt és hollandkakaó, plusz amit még szeretnétek bele. Például csokicsepp:)
__
Ha glutén- vagy laktózmenteset szeretnétek, csak egyszerűen cseréljétek ki az allergén alapanyagokat olyanra, amit fogyaszthattok. Ha minden igaz hétvégén én a gluténmentes változatot fogom megcsinálni, szóval az a recept is hamarosan jön:)
__
Szóval a tojásokat, a cukrot a rámát és az 1,5 dl tejföld robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és hollandkakaót és a csoki cseppet:)
Gofri sütőbe öntjük a masszát és pár perc alatt arany barnára sütjük. Arra érdemes figyelni, hogy ne töltsétek túl a formát, mert akkor nem lesz szép a kisült gofri.
Friss gyümölccsel vagy/és juharsziruppal vagy/és csoki öntettel tálaljuk:)
Jó sütizést!
Ágiiiiii