Kapcsolatfelvételi űrlap

Húsvéti isler

HÚSVÉTI ISLER

Többen kérdeztétek, hogyan készítettem nyuszis islert. Szerintem meg fogtok lepődni mennyire egyszerű a válasz:)

ELKÉSZÍTÉS: 

Összegyúrjuk a sárga linzer tésztát. A készítési módot itt találhatjátok: http://agiiiiiikicsivilaga.blogspot.hu/2015/03/a-linzer-teszta-ezer-arca.html


Két méretű szaggatóra lesz szükségünk:
  1. Egy kisebb méretű, húsvéti kiszúróra, például répa, tojás vagy kis csibe formára. 
  2. Egy akkora kör alakú formára, amelybe belefér a kicsi, húsvéti forma

Pihentetés után körülbelül 5 mm vastagra kinyújtjuk lisztezett munkalapon a tésztát és kiszaggatjuk a formákat. Érmes számolgatni, hogy egy islerhez két kerek és egy húsvéti forma kell.
170 fokon 5-6 perc alatt megsütjük őket.

TIPP: Mivel a két méretű tésztát sütünk, érdemes egy tepsiben kisütni az kör alapot és egy másik tepsiben a kicsi díszeket, mert a nagyobbnak körülbelül 6 perc kell, a kicsiknek pedig csak 5. Ha egy tepsibe rakjuk őket, akkor a kicsit meg fognak égni, vagy a nagyok maradnak nyersek.


Miután kihűltek, a kör alakú tészták egyik felét megkenjük tetszőleges lekvárral, majd rátesszük a másik karikát. Magyarul lekvárral összeragasztjuk őket:)

A már összeragasztott islerek közepére lekvárral vagy csokival ráragasztjuk a kicsi, húsvéti mintákat.

Ha meg vagyunk az összeillesztéssel, nincs más dolgunk, mint csokival bevonni őket. 1 kg lisztből készült linzer mártásához körülbelül 400g étcsokira van szükségünk.
A csokit mikroban vagy gőz felett megolvasztjuk, majd annyi étolajat keverjünk hozzá, hogy folyós állagú legyen. Bevallom nekem most egy kicsit csúnya lett a bevonóm, mert pont ezek az islerek maradtak a mártás végére, amikor már nem volt olyan jó a csoki. Szóval ajánlom, hogy ha Ti is több fajta kekszet csináltok, akkor érdemes ezzel kezdeni, hogy a Tiétek szebb legyen, mint az enyém:)

Kanállal rácsurgatjuk az olvasztott csokit a kekszekre úgy, hogy mindenhol ellepje a linzert. Végül rácsra dobjuk, olyan erővel, hogy a felesleges csoki lejöjjön róla, de azért ne törjenek el:)


TIPP: A rács alá érdemes sütőpapírt rakni. Egyrészt így nem kell majd takarítani a pultot, másrészt pedig a lecsöpögött csokit újra fel tudjuk majd használni.

A rácson hagyjuk őket megszáradni. Érdemes kicsit megpiszkálni őket, vagyis kicsit odébb tenni, mert ha nem mozgatjuk lehet rá fog ragadni.


A linzer tészta sokáig eláll és a csoki bevonat is tovább növeli az eltarthatósági idejét, szóval ha ma vagy holnap megcsináljátok, simán eláll húsvétig, csak nehogy mindenki rájárjon, mint nálunk:)

Jó sütést,

Ágiiiiii

Total comment

Author

Unknown

0   megjegyzés

Cancel Reply