Kapcsolatfelvételi űrlap

Húsvéti sütitojások

HÚSVÉTI SÜTITOJÁSOK 

Nagynéném találta ezt a receptet és mondta, hogy csináljuk meg együtt húsvétra. Szerintem tök jó pofa süti lett belőle, plusz jó program volt együtt kidíszíteni őket:)


HOZZÁVALÓK: 

TÉSZTA
400g darált háztartási keksz 
200g rama 
150g porcukor 
1 kisebb tojássárgája
50g lekvár 
fél kávéskanál örült fahéj 
1 dl gyümölcslé 

DÍSZÍTÉS
500g porcukor 
5-7 evőkanál citromlé
Ételfesték 

TIPP: 
  • Ha otthon daráljuk a kekszet, nem daráltat veszünk, akkor érdemes kétszer ledarálni, mert mi csak egyszer tettük és kicsit darabos lett a tésztánk. 


ELKÉSZÍTÉSE: 

Robotgéppel habosra keverjük a ramát a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgát, a kekszet, a lekvárt és a fahéjat és jól összedolgozzuk. Érdemes átváltani fakanálra, mert olyan sűrű lesz a masszánk, hogy a gép már nem fogja bírni. 
Az eredeti receptben narancslekvár szerepel, de szerintem ha most pont nincs otthon, akkor a baracklekvár is tökéletes:) 
Annyi gyümölcslevet adunk a masszához, hogy jól formázható masszát kapjunk. 

4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát és tojás alakú szaggatóval kiszaggatjuk őket. 

TIPP: 
  • Nekünk nem volt tojás formánk, ezért egy kör alakú formát eldeformáltunk. Célnak tökéletesen megfelel:) 
  • Még nyersen ki is lyukaszthatjátok a tojások tetejét, hogy majd fel tudjátok akasztani a kész sütiket:) 



A kiszaggatót formákat sütőpapíros lemezre tesszük és előmelegített sütőben 170 fokon 5-7 percig sütjük, majd rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. 
Nem baj ha kicsit lágynak tűnik a tészta, ahogy hűl kicsit meg fog keményedni. 

CUKORMÁZ: 


Személy szerint a "hideg" cukormáz híve vagyok, ezért most is ilyet csináltunk. 
Egyszerűen összekeverjük a porcukrot a citromlével. 
Igazából nehéz pontosan megmondani mennyi porcukorhoz mennyi citromlé kell: kb. 2 evőkanál porcukorhoz 1teáskanál citromlé. De ha folyós ételfestéket használtok, akkor érdemes kicsit kevesebb citromlevet használni. Az a lényeg, hogy ne legyen túl folyós a máz, mert akkor el fog folyni. 

Az a legjobb megoldás, hogy ha lassan, apránként adjátok hozzá a citromlevet, így látjátok, hogy mennyit vesz fel a cukor:) 

A cukormázunkat tetszőleges színű ételfestékkel színezzük. A különböző színeket eldobható habzsákokba töltjük, nagyon kicsit lyukat vágunk az aljára és kidíszítjük a tojásokat. Például így: 


A kidíszített tojásokat hűlni hagyjuk, hogy megdermedjen a máz. 

Jó sütizést,
Ágiiiiii 








Total comment

Author

Unknown

0   megjegyzés

Cancel Reply