Kapcsolatfelvételi űrlap

Mandulalisztes csoki torta nyírfacukorral

MENTES TORTA BLANKA-ÁGI MÓDRA

Unokatesómmal már régóta terveztünk, hogy sütünk valami "egészségeset":) Most végre sikerült összetalálkoznunk a konyhában és íme az eredmény:)


A receptet Blani barátnőjétől kaptuk és bevalljuk őszintén, kicsit tömör lett a tésztánk. Nem vagyunk teljesen elégedettek az eredménnyel. De túl tettük magunkat mindezen és, hogy nem tudtuk ketté vágni, de a tömör kis piskótánkat tökéletesen kompenzálta a finom epres-málnás tejszínes krém:)

HOZZÁVALÓK
(15cm-es torta formához) 

PISKÓTA
200g mandulaliszt vagy darált mandula 
100g étcsokoládé (80% vagy annál magasabb kakaótartalmú) 
4 tojás 
50g nyírfacukor 
50g kókuszzsír, vaj vagy margarin 
2 evőkanál hollandkakaó 

KRÉM
2 dl habtejszín 
tetszés szerint gyümölcs 
(mi friss epret és fagyasztott málnát használtunk)
habfixáló 



ELKÉSZÍTÉSE: 

A zsiradékot (kókuszzsírt, vajat vagy margarint) gőz felett megolvasztjuk az étcsokival. Amikor teljesen felolvadt mindkettő, hozzáadjuk a tojásokat. Habverővel jól összekeverjük. Levesszük a gőzről és hozzáadjuk az összekevert lisztet, kakaót és cukrot. Fakanállal összedolgozzuk. 

Igazából már itt éreztük, hogy valami nem stimmel, mert nagyon sűrű volt a massza. Inkább hasonlított a trüffel krémre, mint egy piskóta masszához, ezért tettünk hozzá egy kis tejet, de úgy látszik nem eleget. A piskótánk lapos maradt, nagyon tömör lett, majdnem szalonás.

Ezért azt szűrtünk le, hogy legközelebb mindenképp teszünk a tésztához lekvárt, joghurtot, tejet, vagy bármit, amitól kicsit lazább lesz, plusz 1 teáskanál szódabikarbónát, hogy ne legyen szalonás. Mami azt mondta, hogy minden piskótába, amiben kakaó van, kell szódabikarbóna vagy sütőpor. 

A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beletöljük a masszánkat, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük. 

Ameddig sül, illetve hűl a piskótánk, alaposan megmossuk az epret és apró darabokra vágjuk.Robotgéppel felverjük a habtejszínt a habfixálóval. Amikor már annyira kemény a hab, hogy a fejünk fölé mernénk emelni, hozzákeverjük spatulával az apróra vágott epret és a már felolvasd mirelit málnát (vagy bármilyen gyümölcsöt, amit szeretnétek:)) 

Amikor kihűlt a piskótánk egyszerűen rákenjük a gyümölcsös tejszínhabot és már tálalhatjuk is:) 



Jó sütizést, 
Ági



Total comment

Author

Unknown

0   megjegyzés

Cancel Reply