Kapcsolatfelvételi űrlap

Sóban sült csirke

SÓBAN SÜLT CSIRKE ZÖLDSÉGGEL 

Beköszöntött a tavasz, egyre kevesebb a ruha, ezért arra gondoltam, hogy kivételesen nem édesség receptet mutatok Nektek, hanem valami olyat, ami lehet hogy ebben az időszakban kicsit előnyösebb, mint a süti:)


Igazából nem is nevezném receptnek, mert a legnagyobb túlzással sem lehet annak nevezni. Ez inkább csak egy ötlet.

HOZZÁVALÓK 

1 egész nyers csirke 
1 kg só 
Zöldség
Zöldség 
Zöldség 


ELKÉSZÍTÉSE: 

Veszünk egy kicsit mélyebb tepsit, öntsük bele a sót és helyezzük rá a csirkét, amit előtte érdemes megmosni és várjuk le azokat a részeit amiket nem fogunk megenni. Mi a szárnynak a csücskét/végét, illetve a püspökfalatot nem szoktuk megenni.

A szárnyát és a lábát hústűvel feltűzzük és mehet is be a sütőbe körülbelül 1-1,5 órára 180-200 fokon, egészen addig ameddig aranybarna lesz.


Amikor már kezd barnulni elkezdjük összevágni a zöldségeket és ahogy megsült a csirke már tálalhatjuk is:)

__

TIPP: 

Először a hátával felfelé süssük, majd fordítsuk meg, hogy mind a két oldala ropogós legyen:)

Köszönjük a tanácsot Gruber Mária:)
__

Remélem Nektek is tetszik az ötlet:)



Jó főzést,
Ágiiiiii


Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply