Kapcsolatfelvételi űrlap

Trüffel krémes képviselőfánk

TRÜFFEL KRÉMES KÉPVISELŐFÁNK 

Azért szeretem nagyon a képviselőfánkot, mert amellett, hogy iszonyú finom, minden maradék krémet bele lehet tenni:)

Az eredeti recept szerint sárga (vaníliás) krém és tejszínhab van benne. Én most kicsit felturbóztam és a csoki imádó családomnak trüffel krémmel töltöttem:)


ÉGETETT TÉSZTA

ALAPRECEPT 

A képviselőfánk égetett / forrázott tésztából készül.  Sokan tartanak ettől a tészta fajtától, de nem szabad, mert sokkal sokkal egyszerűbb, mint ahogy elsőre tűnik. Meg is mutatom, hogy mennyire egyszerű:)

HOZZÁVALÓK

2 dl víz 
100 g sertészsír 
1 csipet só 
200g liszt 
5 egész tojás 


A legjobb receptet a Horváth Ilona szakácskönyvben találhatjátok. Ezt a receptet egészítettem ki azokkal a fortélyokkal, amiket a cukrász suliban és anyukámtól tanultam:)

Anyukám mindig azt mondja, hogy az égetett tészta egyik titka, hogy nem szabad margarinból csinálni, mert sertészsírral a legjobb. Egyszer megpróbáltam kókuszzsírral is, és azzal is nagyon finom lett. De hájjal is csinálhatjátok.

ELKÉSZÍTÉSE: 

A sertészsírt a vízzel és a sóval egy nagyobb lábasban felforraljuk, egészen addig, amíg a zsír el nem olvad. Amikor már teljesen homogén a massza és forr, állandó keverés mellett hozzáadjuk egészben a lisztet. Innentől már fakanállal dolgozunk. Addig keverjük a masszát, ameddig össze nem áll. Ez körülbelül 2-3 perc után fog bekövetkezni.
Amikor már elválik a massza a lábas falától levesszük a tűzről és hozzáadjuk a egyesével a tojásokat. Fontos, hogy a minden tojást jól dolgozzuk el és csak utána adjuk hozzá a következőt.
A cukrászatban sokszor keverik a tojásokat robotgéppel, szóval ha nincs kedvetek egy kar edzéshez, akkor Ti is nyugodtan használjatok ehhez gépet, nem muszáj fakanállal csinálni:)

Ha jól elkevertük a tojásokat és összeállt a masszánk, csillagfejű kinyomózsákba töltjük és sütőpapíros tepsire nyomjuk, körülbelül dió nagyságú halmokat, 6 cm távolságra egymástól.

Az égetett tészta másik titka az a sütés: két ütemben kell sütni. Először 230 fokos enyhén gőzös sűtőbe sütjük. Az enyhén gőzös azt jelenti, hogy sütés előtt egy kis vizet spriccelünk a kezünkkel a sütőbe. Ha már láthatóan kialakult a fánkok kérge (kb. 10.15 perc alatt) , akkor kicsit kinyitjuk a sűtőt és a hőfokot visszavesszük 150 fokra. A csendes tűzben el kezd emelkedni a tészta és kialakul az égetett tészta jellegzetes alakja.

Kivesszük őket a sütőből, hűlni hagyjuk, majd körülbelül a 2/3 részénél elvágjuk és megtöltjük tetszőleges krémmel, jelen esetben a már korábban elkészített trüffel krémmel:)


TRÜFFEL KRÉM

6 dl habtejszín 
150 g étcsokoládé 

ELKÉSZÍTÉSE: 

Maga a krém körülbelül 5 perc alatt elkészíthető, de nagyon lassan hűl ki, ezért mindig azt szoktam javasolni, hogy már előző nap csináljátok meg, hogy ne kelljen erre várni:)

Egyszerűen beletesszük egy lábasba a hozzávalókat és folyamatos keverés mellett felmelegítjük. Egy tálba tesszük, először szoba-hőmérsékletesen  hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük.

Használat előtt robotgéppel 5-8 perc alatt kihabosítjuk.

A kész trüffel krémet szintén csillagfejű kinyomózsákba tesszük és megtöltjük vele az elvágott égetett tésztát.
A betöltött fánkokat porcukorral díszítjük.


__

TIPP: 
Ha egy kicsit lazítani szeretnétek a sütit, akkor nyugodtan tegyetek még egy réteg felvert tejszínhabot a trüffel krémre és úgy helyezzétek rá a tetejét.

Jó sütést,
Ágiiiiii


Total comment

Author

Unknown

0   megjegyzés

Cancel Reply