HÚSVÉTI LINZER KARIKA
Ha esetleg nem unjátok még a linzeres
postjaimat gyorsan elmondom, hogyan tudok húsvéti linzer karikát csinálni.
A szűk családomban megszoktam, hogy kizárólag csokis sütit csinálhatok, mert azt szeretik. Ha
olyat sütök, amiben nincs csoki vagy marcipán mindig húzzák a
szájukat és duzzogva eszik megJ
De a tágabb családomban már nem mindenki
ennyire édesszájú, például nagybátyámék kifejezettem jobban szeretik a csoki
nélküli süteményeket. Biztos Ti is sokan vagyok így, ezért most kivételesen egy
csoki mentes süti recepetet mutatok NektekJ
Elkészítjük a sárga linzert, az szokásos
módon: http://agiiiiiikicsivilaga.blogspot.hu/2015/03/a-linzer-teszta-ezer-arca.html
Fogunk egy közepes nagyságú fánkszaggatót
és az egész tésztánkat kiszaggatjuk. (A maradékot visszagyúrjuk, újra
kinyújtjuk és azt is kiszaggatjuk, egészen addig ameddig el nem fogy a tészta)
Megint érdemes párba tenni őket a
kiszaggatot köröket. A tetőnek szánt körökbe kicsi húsvéti formákat szaggatjuk.
Szerintem nagyon jól mutat benne a kicsi tyúk, répa, tojás, kis virág vagy
nyuszi forma. Nekem sajnos ezek kimaradtak és csak kis virág formát csináltam.
Nem baj, majd legközelebbJ
Ha szeretiek a diót, akkor a tetejére
szórhattok durvára vágott diót és megszórcukorral. A Nagymamám mindig így
csinálja és mindenki imádja J
Mivel nagyobb formáról van szó, 170 fokon 6
perc alatt megsütjük, majd rácsra tesszük őket és hagyjuk hűlni őket.
A tetőket még az összeragasztás előtt
megporcukrozzuk.
A töltést végezhetjük habzsákból vagy
egyszerűen kanállal, tetszőleges lekvárral. Bárhogy csináljuk a lényeg, hogy a lekvárt
középre tegyünk, annyit, hogy ne folyjon ki a mintán.
És kész is vagyunk.
Ez a fajta linzert kicsit gyorsabban meg
kell enni, mint az islert, de ez is jó pár napig eláll. Érdemes fedős dobozba
tárolni, hogy a lekvár ne száradjon ki.
Jó sütizést,
Ágiiiiii
0 megjegyzés