Kapcsolatfelvételi űrlap

Házi oreo keksz

Nagyon szeretem az OREO-t, az oreos sütiket, az oreo shaket, az oreos csokit, minden ami oreo:) 
Ezért muszáj volt megcsinálnom a házi oreo kekszet. 
Természetesen nem olyan, mint az eredeti oreo, de azért nagyon finom. Kicsit aprólékos munka, de szerintem minden percét megéri:)


Hozzávalók:
(körülbelül 32 darabhoz) 
Elkészítés: 

A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Fontos, hogy tényleg porcukrot használjunk, mert a kristálycukor nagyon ropogna. Óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt, majd hűtőbe tesszük és hűlni hagyjuk. 

Eddig hűl a krém, neki állunk a tésztának. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. A lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztes keveréket a vajas masszához és addig gyúrjuk, míg összeáll. 

A kész tésztát körülbelül fél centi vékonyra kinyújtjuk, és 4 cm-es kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk a kis tallérokat és 160°C-on előmelegített sütőben körülbelül 8 percig (természetesen sütőtől is függ) megsütjük, majd hűlni hagyjuk. 

Miután kihűltek a tallérok, a krémből 1-1 kiskanálnyit a keksz egyik felére teszünk. Rátesszük a keksz másik felét, majd összenyomjuk.

A kész kekszeket hűtőbe tesszük míg a krém meg nem szárad. 

Jó étvágyat:)

Total comment

Author

Unknown

2   megjegyzés

Ha nem diétáznék, le sem állnék a készítésével, annyira guszta!!!! :)
Köszi, remélem ha egyszer pihenteted a diétát, azért megkóstolod:)

Cancel Reply