Nagyon szeretem az OREO-t, az oreos sütiket, az oreo shaket, az oreos csokit, minden ami oreo:)
Ezért muszáj volt megcsinálnom a házi oreo kekszet.
Természetesen nem olyan, mint az eredeti oreo, de azért nagyon finom. Kicsit aprólékos munka, de szerintem minden percét megéri:)
Hozzávalók:
(körülbelül 32 darabhoz)
Elkészítés:
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Fontos, hogy tényleg porcukrot használjunk, mert a kristálycukor nagyon ropogna. Óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt, majd hűtőbe tesszük és hűlni hagyjuk.
Eddig hűl a krém, neki állunk a tésztának. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. A lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztes keveréket a vajas masszához és addig gyúrjuk, míg összeáll.
A kész tésztát körülbelül fél centi vékonyra kinyújtjuk, és 4 cm-es kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk a kis tallérokat és 160°C-on előmelegített sütőben körülbelül 8 percig (természetesen sütőtől is függ) megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
Miután kihűltek a tallérok, a krémből 1-1 kiskanálnyit a keksz egyik felére teszünk. Rátesszük a keksz másik felét, majd összenyomjuk.
A kész kekszeket hűtőbe tesszük míg a krém meg nem szárad.
Jó étvágyat:)