Kapcsolatfelvételi űrlap

Csokis karácsonyfa

Ketyeg az óra, mindjárt karácsony!!:)  Lassan itt van a karácsony előtti utolsó hétvége, ezért egy olyan receptet mutatok nektek, ami nem is a recept, hanem inkább az ötlet miatt lehet érdekes.

Nagyon jó családi program szerintem az utolsó adventi vasárnapon:) 

Csoki karácsonyfa készítés!:)


Nincs más dolgotok, mint csinálni egy 6 tojásos csokis piskótát. Amihez a következő alapanyagokra lesz szükségetek: 

Hozzávalók: 

 6 tojás 
120 g kristálycukor 
145 g liszt 
15 g hollandkakaó 

A tojásokat szét választjuk, a fehérjét a cukor 2/3-val habbá verjük, majd sárgákat is habosra keverjük a maradék cukorral. A fehér habot óvatosan, hozzáadjuk a sárgához, keverünk rajta kettőt majd hozzáadjuk az összekevert lisztes-kakaót. Nagyon óvatosan beleforgatjuk a lisztet, úgy hogy ne törjük össze a tojáshabot. 

Amikor már teljesen elkevertük a lisztet, kibélelünk egy gáztepsit sütőpapírral, majd kenőkéssel elsimítjuk a masszát. Egyenletesen, kb 2-3 cm vastagra. 

Előmelegített sütőben 150 fokon 15 percig megsütjük. 

Miután megsült és kihűlt a piskótánk, már csak egy-két feladatunk van: kiborítani a pultra, lehúzni róla a piskótát, kicsi háromszögeket vágni és jöhet is a díszítés, amihez gyorsan csinálunk piros és zöld cukormázat. 


Cukormáz

5 evőkanál porcukor 
1 evőkanál citromlé 
piros és zöld ételfesték 

Kb. 5 evőkanál porcukrot kikeverünk (evőkanállal) 1 evőkanál citromlével.  (Fontos, hogy nagyon sűrű masszát kapjunk). Majd adjunk hozzá zöld és piros ételfestéket és keverjük elbenne. Végül eldobható habzsákba öntjük és már kész is vagyunk.
Ha esetleg nincs otthon zsákotok, akkor vegyetek egy tiszta zacskót és azzal is tökéletesen tudjátok majd díszíteni a sütiket:) 

Ha meg vannak a kihűlt háromszögek és piros és zöld habzsákok is, akkor nincs is más dolgunk, mint összegyűjteni a gyerekeket, családot és neki állni kidíszíteni a csokis karácsonyfákat:) 

A piros cukormáz helyet használhattok piros cukorkát is, vagy bármilyen egyéb díszt, szórókát, amit szeretnétek:) 

Néhány jó tanács, hogy utána ne kelljen órákat takarítani:) 

1.) Szerintem érdemes az egész asztalt leteríteni újságpapírral, majd még egy réteg sütőpapírral, hogy a süti azzal érintkezzen. Így értékes perceket, sőt akár órákat is megspórolhatunk a takarítással. Ha végeztünk csak összegyűrjük a papírokat, mehet a kukába mi meg pihenni:) 

2.) A habzsákokat érdemes befőttes üvegbe tenni, amikor épp nem használjátok, mert előfordulhat, hogy csöpög vagy kifolyik a zsák tetején a cukormassza és az ragad, belenyúlnak a gyerekek...szóval jobb elkerülni:)


Remélem Ti is olyan jól fogjátok magatokat érezni, mint mi:) 

Jó díszítést!:) 

Ágiiiiii



Total comment

Author

Unknown

2   megjegyzés

Nagyon tetszik ez a kreatív, mégis egyszerű megoldás :) nagyon jól is néz ki!
Nagyon örülök, hogy tetszik!:)

Cancel Reply