Tavaly sütöttünk ilyen először, de biztos vagyok benne, hogy idén újra elkészítjük, mert legutóbb is nagy sikere volt. Ezért merem ajánlani Nektek:)
Hozzávalók:
125 g vaj
90 g cukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
175 g liszt
175 g liszt
2 teáskanál sütőpor
50 g apróra vágott étcsokoládé
100 g kukoricapehely
Az elkészítése nem igényel sem szaktudást, sem pedig sok időt. Ami nálam előny:)
A szoba-hőmérséklet vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással robotgéppel habosra keverjük. A lisztet egy másik tálban összekeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a masszához. (Ha darabosnak érzitek a lisztet, akkor mindenképp érdemes szitálni).
Azt tapasztaltam, hogy amikor hozzáadjuk a liszt érdemes átváltani fakanálra, mert egyre sűrűsödik a massza és a robotgép már lehet nem bírja. Mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné, én azért csinálom így, mert a Nagymamám így tanította.
Amikor már összeállt a tészta, akkor hozzáadunk minden maradék hozzávalót, az étcsokoládét és a kukoricapelyhet. Igazából az a legjobb ebben a sütiben, hogy bármit hozzáadhattok még, amit szerettek. Például diót, mandulát, kandírozott narancsot, bármit:)
A sűrű masszából dió nagyságú golyócskákat formázunk és sütőpapíros tepsire tesszük és előmelegített sütőben légkeverésen 180 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Maximum 20 perc alatt elkészíthető és nagyon jól fog mutatni a többi apró sütemény mellett a karácsonyi asztalon:)
Jó sütizést!
Ágiiiiii