Kapcsolatfelvételi űrlap

Karácsonyi mini isler

Egyik kedvenc sütim az isler. Nem csak az íze miatt, hanem azért is, mert nagyon sokféleképpen díszíthető. Gyönggyel, dióval, karácsonyfa szórókával, vagy mini nyalókával, ami különösen az egyik kedvencem:) De akár simán át is lehet húzni fehér csokival.


Sem alapanyag árban, sem pedig időben nem kerül sokba. Nagyon egyszerű elkészíteni. Előny, ha van többféle méretű kör alakú kiszúrónk és egy rácsunk, amire majd rá tudjunk őket dobni:)


A hozzávalókat egyszerűen összegyúrjuk. Úgy szoktam csinálni, hogy először egy nagyobb tálban elkezdem összedolgozni, majd amikor egy kicsit már kezd összeállni, akkor kiöntöm a gyúródeszkára és ott folytatom. Amikor már teljesen homogén a tészta, belisztezzük a tálat, visszarakjuk a masszát, lefóliázzuk és egy órára hűtőbe tesszük.

Pihentetés után 5-6 mm-re kinyújtjuk és tetszőleges méretű fánk szaggatóval kiszaggatjuk. Lehet fodros szélűvel is csinálni, csinálhattok egyszerre több méretet is. Most tudtam hasznosítani egyik legújabb szerzeményemet, a különböző méretű, színű kiszúróimat!:)


Én most kicsi kiszúrót (kb. 6 cm átmérőjűt) választottam, mert karácsonykor jobban szeretem az apró, 1-2 falatra bekapható sütiket:)

175 fokon légkeverésen 13-14 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Miután teljesen kihűltek a karikák, lekvárral összeragasztjuk őket. A töltést csinálhatjátok egyszerűen kis kanállal, de betölthetitek a lekvárt kinyomó zsákba is. Az utóbbit csak akkor ajánlom, ha nem nagyon darabos a lekvár.

A betöltött fél kész islereket kicsit állni hagyjuk. Addig az étcsokit megmelegítjük mikroban vagy gőz felett. 4-5 evőkanál étolajjal lazítjuk, majd jól összekeverjük, hogy ne legyen (olaj) csíkos a csoki száradás után.

Az islert úgy kell mártani, hogy fejjel lefelé beledobjuk az olvasztott csokiba, majd egy ujjal megnyomjuk a középét, hogy mindenhol, minden szélét érje a csoki. Majd három ujjal megfogjuk és rádobjuk a rácsra őket. Arra figyeljetek, hogy az ujjatok nyoma ne látszódjon meg a szélén, mert az úgy nem annyira szép:)

A dobást szó szerint értettem:) Erre azért van szükség, hogy a felesleges csoki lejöjjön róla, ne legyen túl vastag a csoki réteg. plusz így lesz szép egyenletes a felülete.

Érdemes a rács alá sütőpapírt tenni, hogy a lecsöpögött csoki arra csöpögjön. Egyrészt így nem kell takarítani és a csokit újra fel tudjunk majd használni:)



A még meg nem száradt csokira tetszőleges díszt tehetünk:)

Amikor már félig megszáradt a csoki, akkor érdemes megmozgatni az islereket, vagy késsel alájuk vágni, hogy ne ragadjanak oda a rácshoz. Így nem fog megtörni a csoki, amikor leveszük a rácsról:)

Jó sütizést:)

Ágiiiiiii

Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

2   megjegyzés

Cancel Reply