Kapcsolatfelvételi űrlap

Karácsonyi trüffel golyó

A trüffel golyó a családunkban karácsonyi sütinek indult, de olyan nagy sikere lett a környezetemben, hogy szinte minden összejövetelre, eseményre ilyet kell csinálnom.


Azért szeretek trüffel golyót csinálni karácsonykor, mert ilyenkor mindenki rengeteget eszik, ezért sokszor nem tudnak megenni egy szelet tortát, de titokban vágynak még egy kis édességre. Ezért tökéletes ez a kicsi, egy falatra bekapható golyócska. Akármennyit ettünk a családi vacsorán, egy-két, vagy akár három golyó biztos jól fog még utána esni.

A másik ok, ami miatt nagyon szeretem, mert százféle képpen lehet díszíteni, csak a kreativitásunk szabhat határt.

Az elkészítése is nagyon egyszerű, ami a nagy karácsonyi készülődés során szerintem nem elhanyagolható szempont. Gyerekkkel is tökéletes családi program kidíszíteni őket.


A hozzávalókat beletesszük egy lábasba, majd forralásig felfőzzük. A forró csokoládés masszát öntsünk át egy jénai tálba, majd tegyük be a hűtőbe körülbelül 3 órára, ameddig a vaj és a csoki vissza nem dermed.

Amikor már kemény, de nem annyira, hogy ne tudjunk vele dolgozni, akkor evőkanállal kiveszünk belőle egy nem túl nagy adagot, majd a kezünkkel golyót formálunk belőle.


Végül tetszőleges módon díszítjük. Beleforgatjuk őket például reszelt mandulába, darált dióba, kókuszreszelékbe, kakaóporba, porcukorba, vaníliás cukorba, fahéjas cukorba, pisztáciába, csokidarába, bármilyen karácsonyi szórókába. Vagy lemárthatjuk étolajos fehér csokival és azt díszíhetjük szintén bármilyen módon, például fehér- tej- vagy étcsokival áthúzva, vagy a fehér csokis bundát megszórva karácsonyi szórókával.

Remélem Nálatok is akkora siker lesz, mint nálunk:)

Jó gólyocskázást:)

Ágiiiiii



Total comment

Author

Unknown

2   megjegyzés

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Szia! A leírt hozzávalókból kb. hány darab golyócskát kaphatok?:)

Cancel Reply